Chromebook & vanaf huis

Het wachtwoord wijzigen vanaf een Chromebook of elk ander apparaat buiten de school kan via de volgende link:
https://account.activedirectory.windowsazure.com/ChangePassword.aspx

Login als leerlingnummer@sft-vo.nl of 3lettercode@sft-vo.nl met het enkel bij jouw bekende wachtwoord.

Je komt hierna in een scherm waar je het wachtwoord kan aanpassen.
Voer eerst 1 x het oude wachtwoord in en daarna 2 x een nieuw wachtwoord voordat je op enter of verzenden drukt.

Houd rekening met de complexiteitseisen. Te eenvoudige wachtwoorden worden afgekeurd. Gebruik geen NAW gegevens in je wachtwoord of een deel van je oude wachtwoord. En zorg dat hij minimaal voldoet aan 3 van de 4 volgende eisen. hoofdletter, kleine letter, cijfer en vreemd teken. Minimale lengte is 8 tekens maar maximaal 50.

Ben je momenteel ingelogd dan zal je een melding krijgen dat je huidige inloggegevens verlopen / verouderd zijn en wordt je verzocht hier opnieuw aan te melden. Afhankelijk van het product die je gebruikt kan dit een kleine vertraging hebben.

Log je opnieuw in bij een chromebook na het wijzigen van je wachtwoord dan zal deze ook vragen naar je oude wachtwoord om hiermee je profiel te herstellen. Je oude wachtwoord vergeten of onbekend? Geen probleem. Je kan deze optie ook overslaan. In dat geval wordt het profiel die lokaal opgeslagen staat op de chromebook verwijderd en opnieuw opgehaald van de servers van Google. Het aanmelden zal dan net een klein beetje langer duren.

Vergeet niet na het wijzigen van een wachtwoord dit nieuwe wachtwoord ook op andere apparaten in gebruik te nemen. Denk bijvoorbeeld aan je wifi instellingen op je telefoon of misschien lees je wel je mail op je telefoon of tablet. Deze willen ook graag het nieuwe wachtwoord weten om zo weer gebruik te kunnen maken van deze diensten.

Wijzig je het wachtwoord via https://myaccount.google.com/signinoptions/password, dan wijzigt het wachtwoord voor aanmelden bij Windows computers op school, het wifi en de inlog op printers wanneer je geen tag gebruikt niet mee. Het wachtwoord voor G-Suite, Somtoday, Zermelo e.d. wijzigt wel.
Gebruik daarom bij voorkeur nog niet deze laatst genoemde link maar de eerste link op deze pagina zodat de wachtwoorden van alle gekoppelde diensten mee veranderen.