Chromebook

Ben je ingelogd met je Google account  kijk dan hier:
Wachtwoord wijzigen: https://myaccount.google.com/signinoptions/password
2FA methode wijzigen: https://myaccount.google.com/signinoptions/two-step-verification
Geavanceerde beveiliging wijzigen: https://myaccount.google.com/advanced-protection/settings

Gebruik je naast de Chromebook (ook) Windows? Wijzig dan je wachtwoord via Windows. Je google wachtwoord wijzigt automatisch mee. De wachtwoord synchronisatie verloopt alleen van de oude omgeving naar de nieuwe omgeving en niet terug. Dus wijzig je het wachtwoord in google dan worden oudere omgevingen niet bijgewerkt.

Ben je nieuw op school? En wordt je wachtwoord geweigerd? Mogelijk kan je dit oplossen door eenmalig  in te loggen op een Windows computer van/op school en daarop je wachtwoord te wijzigen in een eigen wachtwoord.
Ben je niet op school of geen windows werkplek ter handen dan kan dit ook via: https://account.activedirectory.windowsazure.com/ChangePassword.aspx
Let op gebruik hier leerlingnummer@sft-vo.nl of 3lettercode@sft-vo.nl als gebruikersnaam. Deze stap is tijdelijk. Wanneer je op dit moment nieuw bent kan het voorkomen dat je wachtwoord bij je eerste login nog onbekend is.

Houd rekening met de complexiteitseisen. Te eenvoudige wachtwoorden worden afgekeurd. Gebruik geen NAW gegevens in je wachtwoord, opeenvolgende of herhalende nummers of een deel van je oude wachtwoord. En zorg dat hij minimaal voldoet aan 3 van de 4 volgende eisen.  hoofdletter, kleine letter, cijfer en vreemd teken. Minimale lengte is 8 tekens maar maximaal 50.

Ben je momenteel ingelogd dan zal je een melding krijgen dat je huidige inloggegevens verlopen / verouderd zijn en wordt je verzocht hier opnieuw aan te melden. Afhankelijk van het product die je gebruikt kan dit een kleine vertraging hebben.

Log je opnieuw in bij een chromebook na het wijzigen van je wachtwoord dan zal deze ook vragen naar je oude wachtwoord om hiermee je profiel te herstellen. Je oude wachtwoord vergeten of onbekend? Geen probleem. Je kan deze optie ook overslaan. In dat geval wordt het profiel die lokaal opgeslagen staat op de chromebook verwijderd en opnieuw opgehaald van de servers van Google. Het aanmelden zal dan net een klein beetje langer duren.

Vergeet niet na het wijzigen van een wachtwoord dit nieuwe wachtwoord ook op andere apparaten in gebruik te nemen. Denk bijvoorbeeld aan je wifi instellingen op je telefoon of misschien lees je wel je mail op je telefoon of tablet. Deze willen ook graag het nieuwe wachtwoord weten om zo weer gebruik te kunnen maken van deze diensten.

Voor personeel adviseren wij een zogenaamd herstel e-mail adres en/of mobielnummer op te geven. Dit geeft je de mogelijkheid zelf je wachtwoord te herstellen. Ook op momenten zoals in vakanties dat de ICT afdeling niet aanwezig is. Deze optie is helaas niet beschikbaar voor leerlingen. Zorg ook voor een backup / secundaire 2FA methode. Dan kan je daar ook altijd verder.