Windows

Ben je met je eigen account ingelogd op een computer van school en ben je op school.. Dan kan je eenvoudig op deze pc of laptop je wachtwoord wijzigen.

Druk op Ctrl-Alt-Del en kies de optie wachtwoord wijzigen. Het veld gebruikersnaam is reeds gevuld met je 3lettercode@sft-vo.nl of leerlingnummer@sft-vo.nl
Voer nu 1 x het oude wachtwoord in en vervolgens 2x een nieuw wachtwoord alvorens je op enter of OK drukt.

Houd rekening met de complexiteitseisen. Te eenvoudige wachtwoorden worden afgekeurd. Gebruik geen NAW gegevens in je wachtwoord of een deel van je oude wachtwoord. En zorg dat hij minimaal voldoet aan 3 van de 4 volgende eisen. hoofdletter, kleine letter, cijfer en vreemd teken. Minimale lengte is 8 tekens maar maximaal 50.

Wijzig je wachtwoord minimaal 1 x in de 365 dagen maar liever vaker bijv. aan het begin van het schooljaar en rond de jaarwisseling een keer. Is je wachtwoord bekend bij andere wijzig deze dan onmiddellijk.

Krijg je een herinnering op je Google account om je wachtwoord te wijzigen. Wijzig deze dan toch voorlopig met via bovenstaande methode. Je Google wachtwoord wijzigt mee.
Wijzig je het wachtwoord bij Google dan wijzigt je Windows wachtwoord niet mee. Dit houd in dat het oude wachtwoord naast op windows ook dient te gebruiken voor het wifi en inloggen op de printers. Alle overige diensten gebruiken wel het nieuwe wachtwoord. Dit kan je weer rechttrekken door je wachtwoord binnen windows te wijzigen.
Gebruik dus nog niet deze methode: https://support.google.com/a/answer/9539382