Windows

Ben je met je eigen account ingelogd op een computer van school en ben je op school.. Dan kan je eenvoudig op deze pc of laptop je wachtwoord wijzigen.

Druk op Ctrl-Alt-Del en kies de optie wachtwoord wijzigen. Het veld gebruikersnaam is reeds gevuld met je 3lettercode@sft-vo.nl of leerlingnummer@sft-vo.nl
Voer nu 1 x het oude wachtwoord in en vervolgens 2x een nieuw wachtwoord alvorens je op enter of OK drukt.

Houd rekening met de complexiteitseisen. Te eenvoudige wachtwoorden worden afgekeurd. Gebruik geen NAW gegevens in je wachtwoord of een deel van je oude wachtwoord. En zorg dat hij minimaal voldoet aan 3 van de 4 volgende eisen.  hoofdletter, kleine letter, cijfer en vreemd teken. Minimale lengte is 8 tekens maar maximaal 50.

Wijzig je wachtwoord minimaal 1 x in de 180 dagen bijv. aan het begin van het schooljaar en rond de jaarwisseling een keer. Is je wachtwoord bekend bij andere wijzig deze dan onmiddellijk.

Krijg je een herinnering op je Google account om je wachtwoord te wijzigen. Wijzig deze dan toch voorlopig met via bovenstaande methode.  Je Google wachtwoord wijzigt mee.
Wijzig je het wachtwoord bij Google op de website dan wijzigt je Windows wachtwoord niet mee.
Dit kan je weer rechttrekken door je wachtwoord binnen windows te wijzigen.
Gebruik dus nog niet deze methode: https://support.google.com/a/answer/9539382

Het is ook mogelijk om op Windows in te loggen met je Google account.
Kies bij aanmeldopties voor het sleuteltje om in te loggen met  het Windows wachtwoord.
Kies  voor  het Google logo om in te loggen met je Google account op Windows.

Wil je de laptop ook thuis gebruiken?  Log dan de eerste keer binnen de muren van de school in.

Zorg dat je de computer minimaal 1x in de 90 dagen binnen de muren van de school aanmeld. Dus niet vanuit standby wanneer je al ingelogd bent maar het volledige inlog proces doorloopt wanneer je verbonden bent met het netwerk van de school.

Login bij Windows met Google Account.webm

Inloggen met het Google account op Windows met Single Sign-On en ontgrendelen van de computer met enkel het wachtwoord. Bij ontgrendelen is geen 2FA nodig.

Wanneer je inlogt op Windows ben je ook direct ingelogd in de webbrowser dus daar nogmaals opnieuw inloggen met voor personeel 2FA erbij is dus niet nodig. Je bent immers al ingelogd met je Google account op Windows. Dus de computer kent je al.