Wachtwoord of 2FA vergeten

Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat je het wachtwoord vergeten bent of anderzijds inlogproblemen heb. Daarom is herstel van wachtwoorden altijd mogelijk.

Wist je dat je binnen je google account een herstel e-mail en/of mobiel nummer kan opgeven? Hiermee kan je zelf je wachtwoord herstellen, ook midden in een vakantie wanneer er op school niemand is. Geef bij deze optie een alternatief email adres op waar je nog wel toegang toe heb op het moment dat je niet bij je werk e-mail kan.

Ook bij 2FA kan je eenvoudig een 2de  authenticatiemethode kiezen. Bijvoorbeeld naast een Authenticator App ook SMS instellen als backup. Of naast een FIDO2 usb-sleutel ook je telefoon als hardware sleutel opgeven. Of denk aan Google Prompt. Dan hoef je alleen je inlog verzoek te bevestigen op je telefoon. Dit kan ook met de iPhone maar vereist dan naast je werk-profiel ook een extra app

Ben je leerling meld dit dan bij je docent, mentor of ICT'er op locatie. Deze kunnen direct een nieuw wachtwoord voor je aanmaken.
Ben je een personeelslid meld je dan bij de centrale ICT afdeling, applicatiebeheer of de ICT'er op locatie. Ook bij problemen met 2FA.

Zit je thuis en heb je wachtwoord problemen en ben je niet in de gelegenheid of mag je niet naar school bel dan de school en vraag naar de ICT'er op locatie.
Houd je leerlingnummer / 3lettercode bij de hand. Er kunnen nog wat gegevens gevraagd worden ter verificatie.

Ben je een docent en op zoek naar de wachtwoord reset pagina voor een leerling? Bezoek dan deze link.

Toegangssleutels (passkey) is een nieuwe optie en bieden een veilig alternatief voor wachtwoorden. Deze optie zal je eerst moeten activeren binnen je account om hier gebruik van te kunnen maken. Echter bied het niet in alle situaties toegang tot je account. In veel situaties zal alsnog het wachtwoord gevraagd worden. Passkey zorgt ervoor dat je FIDO2 sleutel of mobiel in veel situaties als alternatief voor het wachtwoord te gebruiken is. Hiervoor is op je mobiel een werkprofiel wel vereist, zodat privé en school strikt vanelkaar gescheiden blijven.   Voor een werkprofiel is een vorm van schermvergendelcode vereist. Dat mag een vingerafdruk zijn, patroon, pincode, gezichtsherkenning.. het maakt verder niet uit zolang je mobiel maar beveiligd is dat niet iedereen die hem vindt of oppakt toegang heeft tot alles wat erop staat.  Gebruik je een FIDO2 usb sleutel als Passkey? Een FIDO2 sleutel is beveiligd met een pincode voor toegang.
Passkey werkt zowel met android als iOS. Android telefoons waar het werk account is ingelogd worden automatisch toegevoegd. iOS? Bezoek dan eerst vanaf de iPhone deze link.